فرهنگی اجتماعی

تجسم اعمال در قیامت

 

خداوند در قرآن سوره اسراء آیات ۱۳ و ۱۴ می فرماید: «و نخرج له یوم القیامة کتابا یلقیه منشورا» و بیرون می آوریم – یعنی چیزی وجود دارد و مخفی است، ظاهرش می کنیم – برای او در روز قیامت کتابی یعنی نوشته ای که آن نوشته را باز شده می بیند، یعنی مثل یک کتاب باز شده نه مثل یک کتاب بسته، کتابی که جلو چشمش باز است و دارد می خواند. بعد هم به او می گوییم: «اقرأ کتابک؛ کتاب خود را بخوان».



:: برچسب‌ها: تجسم, قرآن, قیامت, اعمال, مکتوب, دیدن اعمال, پاداش, جزا, طرف راست, طرف چپ,
نويسنده : علی


شیعیان به چه علت بر تربت سجده می کنند؟

 

سنت رسول الله (ص)، ائمه هدی (ع) و اصحاب و تابعین بر لزوم سجده کردن بر زمین و آنچه از آن می روید به جز خوردنی ها و پوشیدنی هاست و اینکه رسول خدا (ص) و اصحاب روی خاک نماز می خواندند مورد قبول همه ی مذاهب است.

وهابیان سجده بر خاک یا تربت شهیدان را به معنای پرستش آنها و نوعی شرک می‌شمارند و می­گویند چرا روی مهر نماز می­خوانید؟ این کار شرک و بت­ پرستی است، به همین جهت در مکه و مدینه حجاج شیعه را ازسجده بر روی مهر بر حذر می‌دارند. در همین زمینه صالح فوزان عضو هیئت افتای سعودی می‌نویسد: سجده بر تربت اولیا اگر به قصد تبرک به تربت و تقرّب به اولیا باشد شرک اکبر محسوب می‌شود و اگر مقصود تقرّب به خداوند متعال باشد با اعتقاد به این که این تربت همانند زمین مسجدالحرام و مسجدالنبی و مسجدالاقصی فضیلت دارد بدعت در دین به شمار می‌رود! [۱]



:: برچسب‌ها: سنت, سجده, زمین, خاک, سنگ, وهابیان, سجده برای خدا, طهارت, تیمم, فروتنی, سنت نبوی,
نويسنده : علی


آیا پیروان دیگر ادیان اهل دوزخ‌ اند؟

آیا پیروان دیگر ادیان اهل دوزخ‌ اند؟

اسلام رستگارى را در جوهر خود انسان جستجو می کند و مى‏فرماید: اگر این انسان روابط خود را باخدا از طریق نماز عاشقانه و با مردم نیازمند از طریق پرداخت زکات و با جامعه از طریق وفاى به عهد و امانتدارى و با خود از طریق کنترل غرایز و هوسرانى‏ها حفظ کند، به رستگارى رسیده است.



:: برچسب‌ها: ادیان, اسلام, رستگاری, عبادت, کارخیر, بخل, یادخدا, اهل استغفار, اصلاح گر, ایمان, نعمت, اهل بیت, فهم حق, ,
نويسنده : علی


کلید تمام خوبی‌ها و خیرها

کلید تمام خوبی‌ها و خیرها

بدون شک تمام انسان‌ها در طول زندگی خود به دنبال نیکی و سعادت و خوشبختی هستند، حال ممکن است برخی از آن‌ها راه را اشتباه رفته و در مسیر نادرست، دنبال گمشده خود بگردند، اما مسلماً آن‌ها نیز به دنبال سعادت و خوشبختی خود هستند و هیچ انسانی مشتاق بدبختی و شقاوت خود نمی‌باشد.




:: برچسب‌ها: کلید, خوبیها, سعادت, خوشبختی, قرآن, هدایت, عزت, خوار, توقادری, خیر, مدد, خدا, بیماری, رضایت, ,
نويسنده : علی


2 فضیلت فراموش شده در دنیای امروز

 

داستان آشنایی حضرت موسی (علیه السلام) با دختران حضرت شعیب (علیه السلام) و چگونگی ورود او به خانه آن حضرت، بیانگر حیا و عفت دختران شعیب (علیه السلام) و غیرت موسی (علیه السلام) است؛ چیزی که متأسفانه امروز در جامعه‌مان بیش از پیش دارد رنگ می‌بازد! فضیلتی که گویا اندک اندک دارد به فراموشی سپرده می‌شود!


 



:: برچسب‌ها: فضیلت فراموش شده, غیرت, عفت, موسی, دختران شعیب, خیر, نیکی, صفورا, پشت سر, پاکدامنی, حمیت, بی غیرتی, تعصب, بیماردل, ایمان, نفاق, ,
نويسنده : علی


عاقبت شوم عاق پدر و مادر

 

آثار سوء عاق والدین ابن روزها همه چیز عوض شده هیچ چیز رنگ و بوی سابق را ندارد حتی پدر و مادرها که خداوند بزرگ در قرآن کریم آن همه سفارش در مورد ایشان کرده است

گاهی ما چنان با پدر یا مادر خود صحبت می کنیم که گویی طلبکار هستیم و حق و حقوقمان را خورده‌اند. گاه در پاسخ محبت بی‌حد و حصرشان چنان ناسپاسی می‌کنیم که قلبشان به درد می‌آید. گاهی جوانانی دیده می شوند که سریعا به پدر و مادرشان پرخاش میکنند، گاه جواب پرسش‌هایشان را نمی‌دهند و گاه با بی اعتنایی از کنارشان رد می‌شوند و بی مهابا انگار نه انگار که خداوند متعال به صراحت گفته است که حتی یک «اف» هم به ایشان نگو. الان به رفتار خودمان و اطرافیانمان نگاه کنید “اف” که خوب است بعضی ها حتی دست تعرض به سمت ایشان دراز می کنند. چه بسیار افرادی که براحتی به آنها ناسزا می گویند و حتی کتکشان می‌زنند. این خیلی دردناک است ولی واقعیتی است در جریان .

وقتی ما دستور صریح خداوند را نادیده می‌گیریم چطور می خواهیم دینداری کنیم؟ دیگر چه حدی نگه داشته خواهد شد؟



:: برچسب‌ها: در, مادر, عاق, شوم, پرخاش, اف, عصبانیت, فلج, حرمت, رستگاری, لال, سفرمعصیت, ادب, احترام, نعمت الهی, پای مادر پیشانی مادرراببوس, ,
نويسنده : علی


آثار وجودی حضرت مهدى در زمان غیبت

وجود یك رهبر در صورتى مفید است كه با پیروانش تماس مداوم داشته باشد. برخی این سۆال را مطرح کرده‌اند که از آن جا که زندگى آن حضرت در دوران غیبت یك زندگى خصوصى است، نه یك زندگى اجتماعى به عنوان امام و پیشوا؛ امّت اسلامى در زمان غیبت از وجود ایشان چه بهره‏اى مى‏برند؟



:: برچسب‌ها: مهدی, زمان غیبت, رهبر, ضرورت, بهره مندی, وساطت فیض, امیدبخشی, نورافشانی, حجت خدا, منتظر, نورولایت, ,
نويسنده : علی


سفارش‌های امام علی(علیه‌السلام)برای قبل ازدواج

ازدواج از مهم‎ترین تصمیم‎های زندگی به شمار می‎آید. شتابزدگی و بدون تحقیق و بررسی در این مسیر گام برداشتن نكوهیده است. چنان كه شتاب در كردار نیك پسندیده است، دقت نیز ضرورت دارد؛ زیرا دقت در امور موفقیت را تضمین می‎كند و از مشكلات می‎كاهد. روان شناسان معتقدند هر اندازه زن و مرد قبل از ازدواج اطلاعات صحیح‎تر و دقیق‎تر دربارة یكدیگر داشته باشند، بهتر می‎توانند موفقیت یا شكست زناشویی خود را پیش ‎بینی كنند. 1

سفارش‎های امیر مۆمنان ـ علیه السلام ـ پیرامون ملاك‎های انتخاب به دو دسته تقسیم می‎شود:



:: برچسب‌ها: امام علی, سفارش, ازدواج, دینداری, رشد اخلاقی, رشدعقلی, رشدعاطفی, همتایی, همانندی, ایمان, اصالت خانوادگی, ,
نويسنده : علی


هنر از دیدگاه قرآن چیست؟ و از دیدگاه قرآنی هنر به چه چیزی اطلاق می شود؟ در تفسیر این موضوع چه آیاتی

 

یک. باید دانست که قرآن کریم، کتاب لغت نامه نیست، تا بخواهد معنا و مفهوم یکایک واژه ها را بیان نموده و یا در مورد هر موضوع جزئی، اظهار نظر نماید، بلکه قرآن، معیارها و اصول حاکم بر زندگی انسان ها را در اختیار قرار می دهد. بر این اساس، اگر محدوده معنایی یک واژه را، با مراجعه به منابع آن، کاملاً مشخص نمودیم، آن گاه می توانیم با استفاده از اصول کلی مطرح شده در قرآن، دیدگاه این کتاب آسمانی را نسبت به آن دریابیم.
دو. باید توجه داشت که واژه هنر، واژه ای فارسی بوده، بر همین اساس، باید معنای آن را در لغت نامه های فارسی جست و جو نماییم.
می دانیم که دامنه هنر به اندازه ای گسترده و وسیع است که نمی توان تعریف دقیقی از آن ارائه نمود و تعاریفی که در لغت نامه ها می یابیم، تنها کلیاتی در مورد هنر بوده و نمی توان با کمک آن، مصادیق هنر را دقیقاً مشخص نمود.
به عنوان نمونه، مرحوم دهخدا، هنر را این گونه توصیف نموده: "این کلمه در واقع به معنای آن درجه از کمال آدمی است که هشیاری و فراست و فضل و دانش را دربردارد و نمود آن، صاحب هنر را برتر از دیگران می‌نماید



:: برچسب‌ها: هنر, قرآن, هنرواقعی نه سرگرمی, ارزش, هدف, ظرافت, شاهکار, هنرمندواقعی, خداپسندانه, هدف هنر, هنر موسی, هنرعیسی, هنرمثبت, خدمت فطرت, اخلاق درهنر, ,
نويسنده : علی


گزیده ای از اخلاق و رفتار امام حسین علیه السلام

با نگاهى اجمالى به ۵۶ سال زندگى سراسر خداخواهى و خداجویى حسین (ع ), درمی یابیم که هماره وقت او به پاکدامنى و بندگى و نشر رسالت احمدى و مفاهیم عمیقى والاتراز درک و دید ما گذشته است .اکنون مرورى کوتاه به زوایاى زندگانى آن عزیز, که پیش روى ما است :



:: برچسب‌ها: حسین, خداخواه, خداجو, پاکدامن, بندگی, نماز, دعا, قرآن, روزه, اجابت, دعوت, شهادت, مردانگی, فضیلت, ,
نويسنده : علی