فرهنگی اجتماعی

چرا از خواندن قرآن لذت نمی برم؟

برای لذت بردن از عبادت و نماز و قرائت قرآن و دعا و درک شیرینی آنها ، مانند هر پدیده دیگری، فراهم شدن زمینه‌ها و شرایط و نیز از بین رفتن مشکلات و موانع امری ضروری است.

برای تبیین بهتر این موضوع توجه شما را به نکاتی پیرامون برخی عوامل تعیین‌کننده در افزایش بهره‌مندی از عبادت جلب می‌کنیم:



:: برچسب‌ها: لذت, عبادت, شناخت, معرفت, نشاط, سستی, دنیاپرستی, هواپرستی, لقمه حرام, نافرمانی, انس, قرآن, قرائت, عمل, حفظ, منظم,
نويسنده : علی


روايات‌ وارده‌ در خلقت‌ ائمّه‌ عليهم‌ السّلام‌

كليني‌ نيز در باب‌ خلقت‌ ابدان‌ و ارواح‌ و قلوب‌ ائمّه‌ عليهم‌ السّلام‌ چهار روايت‌ ذكر كرده‌ است‌ و ما به‌ ذكر يكي‌ از آنها اكتفا مي‌نمائيم‌:

وي‌ با سند متّصل‌ خود از محمّد بن‌ مروان‌ از حضرت‌ امام‌ جعفر صادق‌ عليه‌ السّلام‌ روايت‌ مي‌كند كه‌ شنيدم‌ آنحضرت‌ مي‌فرمود: إنَّ اللَهَ خَلَقَنَا مِنْ نُورِ عَظَمَتِهِ، ثُمَّ صَوَّرَ خَلْقَنَا مِنْ طِينَةٍ مَخْزُونَةٍ مَكْنُونَهٍ مِنْ تَحْتِ الْعَرْشِ، فَأَسْكَنَ ذَلِكَ النُّورَ فِيهِ، فَكُنَّا نَحْنُ خَلْقًا وَ بَشَرًا نُورَانِيِّينَ لَمْ يَجْعَلْ لاِحَدٍ فِي‌ مِثْلِ الَّذِي‌ خُلِقْنَا مِنْهُ نَصِيبً. وَ خَلَقَ أَرْوَاحَ شِيعَتنَِا مِنْ طِينَتِنَ، وَ أَبْدَانَهُمْ مِنْ طِينَةٍ مَخْزُونَةٍ مَكْنُونَةٍ أَسْفَلَ فِي‌ ذَلِكَ الطِّينَةِ، وَ لَمْ يَجْعَلِ اللَهُ لاِحَدٍ فِي‌ مِثْلِ الَّذِي‌ خَلَقَهُمْ مِنْهُ نَصِيبًا إلاَّ لِلاْنْبِيَآءِ. وَ لِذَلِكَ صِرْنَا نَحْنُ وَ هُمْ: النَّاسَ، وَ صَارَ سَآئِرُ النَّاسِ هَمَجٌ لِلنَّارِ وَ إلَي‌ النَّارِ. 49

«خداوند خلقت‌ نمود ما را از نور عظمت‌ خودش‌، سپس‌ تصوير آن‌ خلقت‌ را از خاك‌ خزينة‌ پنهان‌ از زير عرش‌ خود قرار داد. پس‌ آن‌ نور را در آن‌ سُكني‌ داد، بنابراين‌ ما آفريده‌اي‌ و بشري‌ نوراني‌ بوديم‌. براي‌ هيچ‌ كس‌ در مثل‌ آنچه‌ كه‌ ما را از آن‌ آفريد نصيبي‌ قرار نداد.

و ارواح‌ شيعيان‌ ما را از طينت‌ و خاك‌ ما آفريد، و بدنهاي‌ شيعيان‌ را از طينت‌ و خاك‌ خزينة‌ پنهان‌ پائين‌تر از آن‌ طينت‌ و سرشت‌ خاكي‌. و براي‌ احدي‌ قرار نداد در مثل‌ آنچه‌ كه‌ شيعيان‌ را از آن‌ آفريده‌ است‌ نصيبي‌ مگر براي‌ انبياء.

 



:: برچسب‌ها: خلقت, ائمه, نور, خدا, امام صادق, پاکترین مردم, فاطمه, ربوبیت, گسترده, عطا, کرم, جلال, جلیل, بهشت, موقف عدل, ,
نويسنده : علی


شرح فرازهای از دعای الهم اجعل لی فیهه نصیبا......

 

اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فیهِ نَصیباً مِنْ رَحْمَتِکَ الْواسِعَةِ”

خدایا، من را از رحمت واسعه خودت نصیب گردان.

برای استجابت این دعا باید چه کنیم؟ باید به زیردستمان کمک کنیم. اگر وضع مالی کسی خوب است، برای دختران دم بخت مستحق جهاز تهیه کند. در این صورت دعا درباره او مستجاب می‌شود و اگر زلزله شود، زیر آوار نمی‌ماند؛ چون رحمت خدا شامل حال او شده است.



:: برچسب‌ها: رحمت, واسعه, دعا, هدایت, رب, صراط, مستقیم, خوشنودی, رضایت, مشتاقان, دوستی, ,
نويسنده : علی


شهوت و روزه

 

روزه‌داری در ماه رمضان همچون سایر عبادات و احکام الهی دارای شرایط زمانی و آداب خاصی است و ادای آن بر هر فرد مکلف [غیر مریض و مسافر] واجب است. از جمله این آداب می‌توان به دعا و اذکار وارده در خصوص سحرها و وقت افطار[۱] افطار دادن به فرد روزه دار[۲] و… اشاره نمود.

در خصوص علت امر به روزه در این ماه از امام رضا علیه السلام سوال شد ایشان فرمودند: «برای آن است که انسان‌ها درد گرسنگی و تشنگی را درک کنند. زیرا زمانی که گرسنگی و تشنگی به فردی می‌رسد فرد خاشع ذلیل بیچاره و موجودی عارف و صابر می‌شود».[۳]



:: برچسب‌ها: روزه, شهوت, سحر, عارف, مهمانی, نان, آب, همسر, تقرب, سستی, چربی, پرخوری, تهجد, دعا, مناجات, ,
نويسنده : علی


زمزمه های امام سجاد(- نيايش در پناه جستن به خدا از ناملائمات و اخلاق ناستوده و كردارهاى ناپسند(8)

خدايا، من به تو پناه مى‏برم از طغيان حرص، و تندى خشم، و غلبه حسد. و ضعف نيروى صبر، و كمى قناعت، و سوء خلق، و افراط شهوت، و غلبه عصبيت، و پيروى هوس، و مخالف هدايت، و از خواب غفلت، و اقدام بر تكلف، و گزيدن باطل بر حق، و پافشارى بر گناه، و خرد شمردن معصيت، و بزرگ شمردن طاعت، و تفاخر توانگران، و تحقير نسبت به درويشان، و كوتاهى در حق زيردستان. و ناسپاسى نسبت به كسى كه بر ما حقى داشته باشد



:: برچسب‌ها: خدا, پناه, خشم, طغیان, شهوت, هوس, ناسپاسی, خیانت, شیطان, مرگ بدون آمادگی, بدبختی, رحمت, نومیدی, ,
نويسنده : علی


معجزه پیامبر اسلام

منابع تفکر اسلامی، قابلیت بی پایانی دارد، محدود و پایان ناپذیر و تمام شدنی نیست.

 بسیاری از چیزها است که از نظر اینکه موضوع مطالعه و تفکر بشر واقع بشود محدود است، بشر یک اندازه ای که درباره ی آنها فکر بکند به عمق و باطن و تمام ریز روی آن پی می برد و دیگر جایی و مجالی برای تفکر باقی نمی ماند مثل آثاری که خود بشر به وجود می آورد.

 ولی یک چیزهایی هست که بشر هر اندازه که تفکر می کند احتیاج و نیاز خود را به تفکر بیشتر احساس می کند. طبیعت از این قبیل است.



:: برچسب‌ها: معجزه, پیامبر, رحمن, رحیم, خبیر, باقی, کتاب آسمانی, نامهای خداوند, نام نیکو, قدوس, اسمای حسنا, ,
نويسنده : علی


قرآن(مقدمه)

 قرآن، اسم کتاب مقدس و آسمانی اسلام است که از طرف خداوند توسط فرشته وحی ( جبرئیل ) بر آخرین پیامبر، حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم در شب بعثت نازل شده است. این کتاب که بزرگترین معجزه پیغمبر خاتم است، هم کتاب هدایت و راهنما و هم کتاب وعظ و پند برای همه مردم دنیاست. الفاظ این کتاب به صورت عربی و بر وفق آنچه در لوح محفوظ ثبت است، یکبار بطور اجمال و دفعتا بر قلب (قوای دراکه) پیامبر اکرم در یکی از شبهای دهه آخر ماه رمضان ( لیلة القدر ) نازل شده و یکبار هم بطور تفصیل و تدریج در طول 23 سال دوران پیغمبری آن حضرت فرود آمده است. طبق دقیق ترین آمار، تعداد کل کلمات قرآن 77807 کلمه و 6666 آیه و 114 سوره و 30 جزء میباشد. این اختلافی که در شماره آیات است فقط مربوط به این است که در بعضی قرآن ها، 2 آیه یک آیه حساب شده و در بعضی قرآن ها، 2 آیه همان دو آیه به حساب آمده است.



:: برچسب‌ها: قزآن, معجزه, رسول اکرم, مقدس, هدایت, نازل, توحید, مکی, مدنی, انسان ساز, شب قدر, منجی,
نويسنده : علی


پند نامه امام على به امام حسن عليه السلام (1)


اين پندنامه پدرى است به مرگ نزديك و به پيروزى زمانه معترف ، و زندگى از او روى گردانيد و به روزگار گردن نهاده و در سراى در گذشتگان آرميده ، نكوهشگر دنيا و فردا از آن سراى كوچنده به فرزندى آرزومند كه به آرزوها دست نخواهد يافت ، فرزندى رهسپار راه هلاك شدگان و آماج بيماريها و گروگان روزگاران و هدف مصيبتها و برده دنيا و سوداگران غرور و وامدار فنا و اسير مرگ همسوگند اندوه و همنشين غم و همنفس آفات و خاكسار شهوات و جانشين رفتگان .



:: برچسب‌ها: پشت کردن به دنیا, خذا, ترس, فرمان, شکیبا, حق, تقوا, پرهیزکاری, مرگ, زبان, بخشش, گذشت, خانه کوچ, خاموشی, نرمی, ,
نويسنده : علی


حدیث روز/ وصیت نامه و آخرین سفارش‌های امام علی(ع) به شیعیان

 امیرالمومنین علیه السلام: با مردم به نيكى سخن بگوييد، همان گونه كه خدا فرمود. امر به معروف و نهى از منكر را ترك مكنيد كه رشته كار از دست شما بيرون شود، آنگاه هر چه دعا كنيد و از خداوند دفع شر خواهيد، پذيرفته نشود و به اجابت نرسد.



:: برچسب‌ها: علی, وصیتنامه, سفارش به تقوا, صله رحم, یتیمان, همسایگان, قرآن, نماز, زکات, روزه, جهاد, زیردستان, امربمعروف نهی ازمنکر, معاشرت, فروتنی, بخشش, مددکار,
نويسنده : علی


شب قدر
شب قدر، شبی است که در تمام سال هیچ شبی به فضیلت آن نمی رسد و عمل در آن بهتراز عمل در هزار ماه است. در این شببرنامه های یک سال هر کس مقدر می گردد. در شب قدر ملائکه و روح که اعظم ملائکه است به اذن پروردگار، خدمت امام زمان علیه السلام مشرف می شوند و مقدرات هر کس را به امام عرضه می دارند.

 



:: برچسب‌ها: شب قدر, فضیلت, مقدرات, نزول قرآن, هزارماه, رحمت, درآسمان, قبولی اعمال, اعمال عمومی, عمل نوزدهم, بیست ویکم, بیست وسوم,
نويسنده : علی