فرهنگی اجتماعی

کرامات شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی

شیخ نخودکی دو ماه قبل از رحلتش، اطرافیان را از روز مرگ خود آگاه کرد و حتی یک بار قبل از تاریخ فوت، روحش از بدن خارج شد اما با توسل به امام علی بن موسی الرضا(ع) برای انجام برخی وصایا، دوباره حیات ظاهر یافت.

فقیه، عارف، زاهد و صاحب کرامات فراوان، در سال 1279 در نیمه ماه ذی‌‌القعده، در خانواده‌‌ای متدین و متقی چشم به جهان گشود.

 پدرش، مرحوم ملا علی اکبر، مردی متقی و پرهیزگار و معاشر و دوستدار اهل علم و ملازم مردان حق و عارفان بزرگی همچون حاج محمدصادق تخت پولادی بود. او بر اثر مشاهده کراماتی از حاج محمد صادق در مورد همسرش و افزایش شیر در سینه او، تا آخر عمرش از ارادتمندان ویژه مرحوم حاجی محمد صادق گردید و مدت 22 سال در خدمت او بود و شب‌های دوشنبه و جمعه نزد او می‌‌رفت و در تخت پولاد با او به عبادت و ریاضت می‌‌پرداخت.



:: برچسب‌ها: کرامات, نخودکی, اصفهانی, فقیه, عارف, مناجات, سحرگاه, نماز دعا, نمازشب, ریاضت, مکاشفات, مراقبه, لقمه حلال, شفا, مستجابالدعوه, طی الارض, مداوا, خدمت به مردم,
نويسنده : علی


صلوات يكي از پرفضيلت‌ترين اعمال در روز جمعه است

فرستادن صلوات يكي از ساده‌ترين عبادات است كه اگرچه زمان زيادي نمي‌برد اما اثرات و فوايد بسياري دارد. بخصور در روز جمعه كه بنابر روايتي منقول از امام صادق(ع) صلوات فرستادن پرفضيلت‌ترين عمل در روز جمعه است.

در ادامه برخي از آثار و بركات شگفت آور صلوات ذكر شده است.

حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) فرمودند : صلوات فرستادن شما بر من باعث روا شدن حاجت هاي شماست و خدا را از شما راضي مي گرداند و اعمال شما را پاک و پاکيزه مي کند.

منبع : داستانهاي صلوات – ص 10 – جمال الاسبوع – ص



:: برچسب‌ها: صلوات, آموزش, گناهان, دیدن بهشت, ملائکه, ذکر, خشنودی پامبر, پاکی عمل, عافیت, فقر, ابلیس, شفاعت, کفاره گناهان, محوکردن گناه, فریادرسی درقبر, صراط, عطش, قیامت,
نويسنده : علی


نوشته ای زیبا برای خدا

خدا یا تو خود خوب می دانی که همه اعضا و جوارح من با مهر تو آمیخته است.

از هنگامی که چشم بر این سرای تو باز کردم برق بودنت تو را در چشم دلم احساس کردم.



:: برچسب‌ها: مهرخدا, اعضاوجوارح, عشق, تسلیم, مادیات, تشنه وصل, تنهایی, دلتنگی, مشتاق, ,
نويسنده : علی


زمزمه های امام سجاد(11)نيايش در طلب فرجام نيك

(11) وَ كَانَ مِنْ دُعَائِهِ عَلَيْهِ السّلَامُ بِخَوَاتِمِ الْخَيْرِ:

يَا مَنْ ذِكْرُهُ شَرَفٌ لِلذّاكِرِينَ، وَ يَا مَنْ شُكْرُهُ فَوْزٌ لِلشّاكِرِينَ، وَ يَا مَنْ طَاعَتُهُ نَجَاةٌ لِلْمُطِيعِينَ، صَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَ آلِهِ، وَ اشْغَلْ قُلُوبَنَا بِذِكْرِكَ عَنْ كُلّ ذِكْرٍ، وَ أَلْسِنَتَنَا بِشُكْرِكَ عَنْ كُلّ شُكْرٍ، وَ جَوَارِحَنَا بِطَاعَتِكَ عَنْ كُلّ طَاعَةٍ.

ترجمه :
اى كسى كه يادت مايه آبروى يادكنندگان است، و اى كسى كه شكرت موجب كامروائى شاكران است، و اى كسى كه طاعتت باعث نجات مطيعان است، بر محمد و آلش رحمت فرست و دلهاى ما را بياد خود از هر ياد و زبانهامان را به شكر خود از هر شكر و اعضايمان را به طاعت خود از هر طاعت مشغول دار و اگر براى ما فراغتى از كارها تقدير كرده باشى، پس آن را


:: برچسب‌ها: یادخدا, , شاکران, لطف, طاعت, سلامتی, سجادیه, نیکی, رضایت, اجابت,
نويسنده : علی


داستان زندگی حضرت شعیب

شعیب(ع) یکى از چهار پیامبران عرب است که عبارتند از: هود، صالح، شعیب، و حضرت محمد(ص). نقل شده که شعیب(ع) از جنبه فصاحت و بلاغت و برخورد پسندیده و مناسب وى در مورد دعوت مردم به ایمان به رسالت خویش، (خطیب پیامبران) نامیده شده است.

 امّت آن حضرت، اهالى مَدْیَن بودند که شهرى است در سرزمین <معان» از نواحى شام که از سمت حجاز نزدیک دریاچه لوط قرار دارد. مردم آن دیار عرب بوده و از آنجا که شهر آنان بر سر راه کاروان‏هاى بازرگانى قرار داشت، به تجارت و بازرگانى اشتغال داشتند



:: برچسب‌ها: شعیب, خطیب, مدین, گمراهی, خدا, کم فروشی, سرپیچی, قوم, عبرت, ضلالت, تمسخر, توکل, اصلاح , هلاکت, رعدوبرق مهیب, ,
نويسنده : علی


به چه علت باید به آخرت ندیده اعتقاد داشت ؟

 

جواب: امام علی(علیه السلام) در بخشی از خطبه ۲۰ نهج البلاغه می فرماید: گرچه شما عالم پس از مرگ را با چشم خود ندیده اید، ولى به اندازه کافى دلایل آن در اختیار شماست «اگر چشم بصیرت بگشایید وسایل بینایى شما فراهم است و اگر گوش شنوا داشته باشید سخنان حق به گوش شما رسانده شده و اگر اهل هدایت باشید وسایل هدایت فراهم گشته است» (وَلَقَدْ بُصِّرْتُمْ اِنْ اَبْصَرْتُمْ، وَ اُسْمِعْتُمْ اِنْ سَمِعْتُمْ، وَ هُدیتُمْ اِنِ اهْتَدَیْتُمْ).



:: برچسب‌ها: آخرت, اعتقاد, حق, بینایی, شنوایی, دلیل, هدایت, آثار, نشانه, سرنوشت, آیات, عقل, حس, نقل, نهی, اتمام حجت, ,
نويسنده : علی


موقع خواندن قرآن چگونه بنشینیم

این همه سفارشی که پیامبر (صلی الله علیه وآله) نسبت به اهل بیت و قرآن کرده اند را تا چه اندازه جامه عمل پوشاندیم؟

مسلمانان به دو فرقه‌ی شیعه و سنی تقسیم شدند .
در اهل سنت از همان ابتدا عترت کنار گذاشته شد، به تعبیر خودشان «حسبنا کتاب الله» یعنی کتاب خدا ما را کفایت می‌کند و دیگر نیازی به اهلبیت نداریم هر چند به همان قرآن هم عمل نکردند زیرا ؛ لازمه عمل به قران تمسک به اهل بیت بود، که در اینجا بحث در آن نداریم.

اما شیعه: در نزد شیعیان اهلبیت از جایگاهی رفیع برخوردارند هر چند شاید به مرحله عمل که برسیم آنچنان که به زبان می‌آوریم نباشیم، اما در مورد قرآن نیز نسبت به اهلبیت محجورتر مانده است زیرا ابتدائی‌ترین مرحله که در آیه‌ی شریفه‌ «وَإِذَا قُرِىءَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُواْ لَهُ وَأَنصِتُواْ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ» و چون قرآن خوانده شود بدان گوش فرا دهید و خاموش باشید، باشد که مشمول رحمت شوید. (اعراف/ ۲۰۴) می‌فرماید را هم رعایت نمی‌کنیم.



:: برچسب‌ها: اهل بیت, قرآن, رحمت, سکوت, مودب, احترام, تلاوت قرآن, ,
نويسنده : علی


ادب دعا چیست/ راز توصيه به صلوات در اول دعا

آیت الله جوادی آملی با اشاره به روایاتی از ائمه اطهار(ع) در باب یاد خدا به تشریح راز توصيه به صلوات در اول دعا پرداخت و گفت: ادب دعا اين است كه اوّل انسان ذكر كند، ثنا كند، حمد بكند، بعد درود بر علي و اولاد علي واهل بيت بفرستد، بعد چيزي بخواهد؛ اين ادب دعا است؛ چون دعا بدون درود بر اين خاندان مستجاب نيست، اگر هم چيزي نصيب انسان بشود، آن آزمون است. آن استجابت دعا نيست، آن رحمت نيست.



:: برچسب‌ها: دعا, ادب, صلوات, ذکر, مجلس حسرت, قیامت, تسبیحات, زهرا, یادخدا, غفلت, سر,
نويسنده : علی


تفاوت شكر و مدح و حمد/ سپاس از والدین مصداق شکر الهی

آیت الله جوادی آملی ضمن بیان تفاوت شکر و مدح و حمد، سپاسگزاری از پدر و مادر را از مصادیق شكر الهی برشمرد و گفت: شكر پدر و مادر شرك نيست؛ در حقيقت شكر پدر و مادر به فرمان خداي سبحان است و امتثال فرمان خدا، شكر خداي سبحان به شمار مي‌آيد.



:: برچسب‌ها: شکر, پدرمادر, مدح, حمد, ذات, صفات, فعل, نعمت, پاداش, بهشت, ذکر, شاکر, سبقت, رحمت, حکمت, ,
نويسنده : علی


حدیث هایی درمورد غیبت

حضرت محمد (ص) : هرکه مرد یا زن مسلمانی را غیبت کند ، خداوند تعالی چهل روز و شب نماز و روزه او را قبول نکند ، مگر اینکه کسی که غیبتش را نموده از وی در گذرد.  جامع الاخبار صفحه ۱۰۹

—————————————-
امام صادق (ع) : غیبت ،حسنات ( خوبی ها و نیکی ها ) را از بین می برد همانطور که آتش هیزم را از بین می برد. خداوند بزرگ به موسی وحی می فرمود : غیبت کننده اگر توبه کند آخرین کسی است که وارد بهشت میشود و اگر توبه نکند نخستین کسی است که وارد آتش می گردد.  بحارالانوار جلد ۷۵ صفحه ۲۵۷ حدیث ۴۸



:: برچسب‌ها: غیبت, نماز, گناه, بخشش, آتش, تهمت, روزه, عصمت, عذاب, قبر, سخن چینی, زنا, فش, بدگویی, ,
نويسنده : علی